Adres & route
OPDRACHTGEVER
Utrechts Landschap

BLAUWE KAMER
De Blauwe Kamer is een drukbezocht natuurgebied aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Het cafe restaurant en infocentrum van het Utrechts Landschap zijn een ideale uitvalsbasis voor wandel- en vaartochten. Het gevolg hiervan is de parkeerplaats overvol raakt en mensen hun auto in de berm parkeren.

SCHETSONTWERP ENTREE
De samenwerking met Bureau Stroming resulteerde in een totaalvisie op het entreegebied waardoor de landschappelijke kwaliteit, het gebruik van het gebied én de logistiek verbeterd werd. La Deich maakte hiervoor een schetsontwerp voor de entree waarin een authentieke kraan een dubbele poort vormt. Eén over de toegangsweg naar de pont en de rondvaartboot van het Utrechts Landschap en één gevormd door de stalen hijsbalk als onderdeel van de entree.

LANDMARK
Als opvallend landmark verbindt de kraan tevens de nabijgelegen steenfabrieksruine met de entree. Een verwijzing naar het industriele verleden waarin bakstenen, gemaakt van klei uit de omgeving, geproduceerd werden.

Foto links: de oude entree