Adres & route
OPDRACHTGEVER
Rijkswaterstaat

VERHUIZEN NAAR 'DE WALVIS'
De Dienstkring Bovenrijn en Waal Nijmegen (RWS) verhuist naar de verkeerspost aan de Waal,in de volksmond 'De Walvis genaamd.

Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Karelse van der Meer. Het de werkplek van verkeersleiders die de scheepvaart op de Waal met behulp van de modernste technieken in veilige banen leiden. De dienstkring schenkt het personeel bij de opening een door La Deich ontworpen beeld voor het trappenhuis van de verkeerspost.

Ondanks radar, satelliet en andere ultramoderne technieken is de 'human factor' goud waard bij de verkeers-begeleiding. Close-up foto's van zintuigen verweven zich daarom met foto's van de onder- en bovenwater wereld van RWS. De bolle lenzen vergroten en vervormen de beelden tijdens het bestijgen of afdalen van de trap in het gebouw..









.