Adres & route
OPDRACHTGEVER
Provincie Gelderland

THEATRAAL BEZOEKERSCENTRUM
De Provincie Gelderland en Gemeente Rijnwaarden vroegen La Deich om het concept, de vormgeving en de regie van het bezoekerscentrum Huize Aerdt op zich te nemen.

Hiervoor interviewde La Deich 160 mensen uit de omgeving van Huize Aerdt. Behalve dat worden er een half jaar lang mensen via de Gelderlander en TV Gelderland opgeroepen om bijzondere, aan het landschap verbonden verhalen op te sturen. Drie thema's staan hier centraal: water, aarde en lucht.

TWEETALIGE HOORSPELEN
Dit materiaal is de basis voor drie gedramatiseerde verhalen die tijdens een fietstocht door het landschap te beluisteren zijn en in Huize Aerdt beginnen.
Alle verhalen, liedjes en filmpjes zijn in het Nederlands en Duits uitgevoerd.

DRIE BEWONERS VAN HUIZE AERDT
Drie hoofdpersonen vertegenwoordigen de thema’s: water, aarde, en lucht. De schipper (water), de boer (aarde) en de vlindervrouw (lucht) bewonen fictief ieder een kamer in Huize Aerdt.

Geluiden, videobeelden, muziek en lichteffecten brengen deze personen tot leven. Het publiek is voyeur, kijkt rond en kiest voor de meest intrigerende hoofdpersoon.
Het vervolg van het gekozen levensverhaal en de ontknoping ervan zijn te beluisteren tijdens een fietstocht in de omgeving.Ieder verhaal heeft een eigen stijl, het luchtverhaal heeft een muzikale vorm, het aardeverhaal is volks en humoristisch, het waterverhaal ruig & romantisch. 

LUISTERPUNTEN IN HET LANDSCHAP
Voor iedere route is een eigen beschrijving gemaakt met, bij het verhaal passende informatie over het landschap. Op luisterpunten staan genummerde paaltjes, in de routeboekjes geven foto's de bij het luisterverhaal behorende kijkrichting aan.

SAMENWERKING
Drie schrijvers (Esther Gerritsen, Jan van der Mast en Rob vd Zee bewerkte de interviews tot een luisterverhaal met plot. Acteurs spraken op lokatie de teksten in waardoor de omgevingsgeluiden meespeelden. Pé Okx componeerde de muziek en de soundscapes en maakte de geluidsmontage. Tabea Piske zorgde voor de grafische vormgeving van de routeboekjes.