Adres & route
OPDRACHTGEVER
Gemeente Arnhem

HEUVERPRIJSVRAAG
Het thema van de Heuverprijsvraag 2005 was: "bouw je eigen brug".
Stichting Beleven nodigde twee basisscholen uit om hier aan mee te doen, organiseerde de workshops en vroeg La Deich om het creatieve deel ,in de vorm van ontwerpworkshops aan de scholen, voor haar rekening te nemen.

GEFELICITEERD!
Beide scholen winnen de gedeelde eerste en tweede prijs. De Gemeente Arnhem wil één van de bruggen graag plaatsen en onderzoekt de mogelijkheden.

BASISSCHOOL HET MOZAIEK
De hier getoonde ontwerpen tonen onderdelen van de ‘Lichaamsbrug’ van een klas 12 jarige leerlingen van de basisschool 'Het Mozaïek'. Zij verbinden hiermee hun wijk Malburgen met de Speeluiterwaard De Bakenhof.

DE VERBEELDING
De levende romantische natuur en avontuurlijk spelen zijn belangrijke inspiratie-
bronnen tijdens het ontwerpen. De ingezonden ‘Lichaamsbrug’ is een combinatie van de Zwaluw-, de Zwaan-en de Gebedsbrug.

HET BEELD
De benen van het gebogen lichaam van een soort Icarus vormen de entreepoort.
Transparante vleugels fungeren als vangnet en vervangen de railing.Een lange beklimbare arm strekt zich tot aan een boomhut, de tweede arm reikt tot in het park waar, de door rozen overwoekerde hand, op een drie meter groot hart rust. Een vlonderpad verbindt de lichaamsbrug met een gebedspaviljoen met uitzicht op de rivier en de Speeluiterwaard De Bakenhof