Adres & route
OPDRACHTGEVER
Gemeente Arnhem

VOGELBRUG
De Heuverprijsvraag ‘Ontwerp je eigen brug’ was aanleiding om de Speeluiterwaard Bakenhof te verbinden met de Arnhemse wijk Malburgen.
La Deich gaf, in opdracht van Kunstbedrijf Arnhem, ontwerpworkshops op twee Arnhemse basisscholen.

GEWONNEN
Beide inzendingen werden beloond met de gedeelde eerste en tweede prijs.
De Gemeente Arnhem overwoog één van de bruggen uit te kunnen voeren en vroeg Ladeich om het ontwerp en de ideeen van de kinderen te vertalen naar een schetsontwerp en een ruwe kostenraming.Zie 2 laatste foto's onderaan de pagina.

 

SMELTKROES
De Monchyschool ligt op een steenworp van de Speeluiterwaard. Het enige obstakel is een brede sloot. Acht en negenjarige kinderen ontwierpen op lokatie, onder begeleiding van La Deich, aan vele brugontwerpen.In iedere les werd er democratisch gestemd voor de beste ideeen. Het ingezonden ontwerp is een combinatie van 4 Vogel-, 3 Bloemenwolk- en 7 klimbruggen (zie maquette)

GLOBALE IDEE
Een houten vlonderpad is de aanlooproute van het schoolplein naar de Vogelbrug. Op de planken zijn quotes van de kinderen over natuur te lezen. Bij de vogelbrug aangekomen zijn er drie manieren om naar de overkant te komen, via de twee vleugels of via het lichaam en klimsnavel van de vogel. Aan de overkant van de sloot staat een uitkijktoren. Een 'wolk' van bloeiende klimplanten verbindt de top van de toren met de entree van de brug.

UITWERKING DOOR LA DEICH
In samenspraak met de kinderen heeft La Deich de ideeen uitgewerkt tot onderstaand schetsontwerp. De brug doet denken aan een opstijgende vogel richting uitkijktoren en de speeluiterwaard De Bakenhof en verder...