Adres & route
OPDRACHTGEVER
Staatsbosbeheer

BUURT IN BEWEGING
Tijdens workshops met de bewoners van de Arnhemse wijk Malburgen bleek dat volwassenen met kleine kinderen een overzichtelijke ontmoetings- en speelplek met zitjes misten in Speeluiterwaard De Bakenhof.

Kinderen en jongeren wilden graag groot en stormproof hutten kunnen bouwen. Deze twee wensen zijn door een groep kinderen in in samenwerking met La Deich gecombineerd tot één beeld.

BOUWSTENEN
Elf grote stenen van 1000kg per stuk vormen een cirkel met een diameter van zeventien meter. In iedere steen zijn drie grote gaten geboord waar wilgenstammen in gezet kunnen worden. Door de plaatsing van de gaten is het mogelijk om groot en klein te bouwen. Zes stenen doen dienst als stoel door er een 'hap' uit te zagen en rug- en zitvlak te polijsten. Het gewicht van de stenen van zo'n 1000 kg per stuk maakt ze hoogwaterproof.

WILGEN ZAGEN
Tijdens bouwprogramma's zaagden kinderen de bomen om die nodig waren voor hun enorme bouwwerk. De bomen zouden toch al gerooid worden op ruimte te maken voor hoogwater. Het bouwwerk verrees in enkele uren, overleefde een daverend onweer en stond wekenlang in de uiterwaard.