Adres & route
OPDRACHTGEVER
Panheel groep

KOREN- EN GRINDMOLENS
De hoogste korenmolen van het Eiland in de Maas (ten Zuiden van Roermond) wordt herbestemd tot wilderniscafé.
Opdrachtgever is de Limburgse grindwincombinatie De Panheelgroep.


Op deze unieke plek, met uitzicht op enorme baggerschepen wordt het verhaal over grindwinning, recreatie en natuuronwikkeling op een aanstekelijke manier verteld.

De inhoudelijk input en visie op de Grensmaas van Bureau Stroming is door La Deich vertaald in een vernieuwend concept en ontwerp voor deze historische plek.GRIND GROEN EN GRAANKAMER

In drie thematische kamers, de Graan-, de Grind- en de Groenkamer wordt de nieuwsgierigheid van de bezoeker geprikkeld naar verhalen over het drastisch veranderende landschap rond de molen. Verhalen die graag worden verteld door lokale mensen die in het café werken en het gebied kennen als hun broekzak.

VORMGEVING
De vormgeving van de molenkamers en een deel van het meubilair is geïnspireerd op de robuuste grindbaggerschepen. Denk aan opgelaste verstevigingskruizen, grindzeven, profielen met grindresten. De groenkamer is meer organisch van aard terwijl de Graankamer de sfeer ademt van het wel en wee van het molenaarsgezin dat hier lange tijd woonde.


MEUBILAIR MET EEN VERHAAL
Terrastafels van doorgezaagde maaskeien, grindzeef- en kiezeltafels, de lange molentafel, de ribbenkasttafel en baggerfauteuils zijn een belangrijke kapstok voor het grote verhaal over het landschap.