Adres & route
OPDRACHTGEVER
WNF

PAN PARKS VAN EUROPA
(Protected Area Network) laat zien dat toerisme en natuur wel degelijk samen kunnen gaan. Draagvlak bij de lokale bevolking door kleinschalig tourisme te ontwikkelen helpt aantoonbaar bij de instandhouding van van nabijgelegen natuurgebieden.

CAMPAGNE
Tijdens deze campagne roept het WNF reizigers en toeristen op hun Pan Parcs wilderniservaringen als reisverslag op te sturen.Citaten uit deze verhalen zijn gepubliceerd in het boek 'PAN Parks van Europa' 

REIZENDE TENTOONSTELLING
Voor deze campagne ontwierp La Deich een buitententoonstelling voor de Efteling, kasteel Groeneveld en rederij Doeksen, een stand én het slotbeeld van de campagne in het Natuurmuseum Naturalis.

KOFFERS
De eindpresentatie in Naturalis bestaat uit dertig lederen koffers waaruit intrigerende fragmenten van reisverhalen te horen zijn. Drie zomermaanden lang bepalen deze audiokoffers de sfeer van de 18e eeuwse binnenplaats van Naturalis.
Het publiek loopt over de binnenplaats via plekken als ‘Ezelsbrug’ en ‘Blauwe Plek' en luistert naar gefluisterde zinnen, melancholieke liedjes, wildernisgeluiden, verontruste kinderstemmen, zakelijke mededelingen die tot één soundscape gemonteerd zijn door Pé Okx.